Παραλία

Ανοικτό ή σκούρο μπλε;Τυρκουάζ ή κρυστάλλινο λευκό; Ποιο από αυτά θα μπορούσε να περιγράψει το χρώμα της παραλίας μας; Κανένα αλλά και όλα μαζί! Μόνο μια φωτογραφία μπορεί να απεικονίσει το υπέροχο αυτό χρώμα της παραλίας και να είναι ακριβής… Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι, ότι στον Πόρο θα βρείτε μια καθαρή και δροσερή θάλασσα χωρίς κύματα, πρόβλημα συνηθισμένο στις παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού μας.

Αν και η παραλία δεν είναι πολύ μεγάλη, περίπου 250μέτρα, μπορεί να ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη τόσο με τη γραφικότητά της όσο και με τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό οφείλεται σε δυο πηγές που προέρχονται από τους βράχους του βουνού σε κάθε πλευρά, κρατώντας το νερό δροσερό στις άκρες, ακόμα και τον Αύγουστο, ενώ στη μέση το κρατάει ζεστό ακόμα και από τον Μάιο! Επιπλέον η δομή της ίδιας της παραλίας ποικίλει από λεπτή άμμο σε βότσαλο, οπότε μπορείτε να διαλέξετε.

Επομένως, είναι δική σας η απόφαση για το τι είδους παραλία είναι ο Μικρός Γιαλός!

Μικρό μυστικό: Για τις ημέρες της υψηλής σεζόν υπάρχουν άλλες 3 παραλίες στον κόλπο όπου μπορείτε να απολαύσετε με ηρεμία το μπάνιο σας αν δεν προτιμάτε την «πολυκοσμία».

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail