Προσβαση

Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στη Λευκάδα με πολλούς τρόπους:

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας χωρίς ακτοπλοικά έξοδα, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα που συνδέει το νησί με την Ακαρνία. Λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούν καθημερινά δρομολόγια (5 ωρών) από και προς την Αθήνα (378χλμ) αλλά και από και προς την Θεσσαλονίκη (420χλμ). Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (100χλμ), που αποτελεί μια μεγάλη πύλη εισόδου από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Η λειτουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει τη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα και με το λιμάνι του Πειραιά (170χλμ) , που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

Aπό την Αθήνα πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου (18χλμ από την πόλη της Λευκάδας) και από την Θεσσαλονίκη εβδομαδιαίες πτήσεις προς Άκτιο με ενδιάμεσους σταθμούς σύνδεσης Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος. Επίσης, υπάρχουν 2 εβδομαδιαίες πτήσεις με Κρήτη (Σητεία). Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις προς το Άκτιο από την Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε εδώ πληροφορίες για το αεροδρόμιο Ακτίου.

Από το Νυδρί και τη Βασιλική μπορείτε να βρείτε καθημερινά δρομολόγια με φέρι-μποτ για Μεγανήσι, Κεφαλονιά (Φισκάρδο, Σύμη), Ιθάκη (Φρίκες). Επίσης, υπάρχουν εκδρομές με τουριστικά σκάφη στα γύρω νησάκια και τις παραλίες.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail